Koronainfo

Vastaanotto on auki normaalisti.

Jos olet terve (ei flunssan oireita) - et ole palannut ulkomailta 2 viikon sisällä, etkä ole altistunut lähikontaktissa virukselle - voit tulla hammashoitoon.

Vastaanotolla on aina kiinnitetty huomiota hyvään ja tarkkaan hygieniaan, ja nyt sitä on tehostettu vielä entisestään.

 

Ajanvaraus numerosta

040-1432999

Soita tai laita tekstiviesti!

 

 

 

 

Hampaiden puhdistus, hammaskiven ja värjäytymien poisto

Sisältää ientaskujen mittauksen, hammaskiven ja biofilmin (plakin) poiston, värjäytymien poiston sekä kotihoidon ohjauksen.

Hammaskiveä voidaan poistaa joko ultraäänilaitteella tai käsi-instrumentein. Yleensä parhain lopputulos saavutetaan käyttämällä molempia puhdistustapoja. Hammaskivi toimii hyvänä kiinnitysalustana bakteereille, jotka aiheuttavat ientulehdusta sekä kiinnityskudossairauksia. Ientulehduksen tunnistaa ienverenvuodosta ja pahanhajuisesta hengityksestä. Hoitamaton ientulehdus muuttuu krooniseksi ja tuhoaa hampaan kiinnityskudosta. Hammasta ympäröivien kiinnityskudosten tuhouduttua, hammas alkaa heilua, ja irtoaa lopulta kokonaan. Hammaskiven poistossa olisi hyvä käydä 1-2 kertaa vuodessa.

Värjäytymien poistoon käytetään erilaisia kiillotustahnoja sekä tehokasta ns. soodapuhallinta. Soodapuhdistuksessa tehokkaan vesi- ja ilmasuihkun sekä soodajauheen sekoituksella hampaan pinnat saadaan syväpuhtaaksi. Hampaan oma luonnollinen väri tulee näkyviin ja hampaan pinta kiillottuu erittäin kiiltäväksi, jolloin uusien värjäytymien tarttuminen hampaaseen hidastuu. Soodapuhdistus voidaan tehdä useamman kerran vuodessa. Vielä kirkkaammiksi hampaat saadaan valkaisun avulla.

Hyvät kotihoitovälineet ja oikeanlainen kotihoito ovat asioita, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä ehkäistäessä ientulehdusta, kiinnityskudossairautta ja hampaiden reikiintymistä. Kotihoidon ohjauksessa katsomme juuri sinulle sopivat puhdistusmenetelmät ja – välineet, sekä niiden käytön.